PRIHODNJI KONCERTI

Irena Kavčič, flavta - Anja Gaberc, harfa
    Ogledov:26967     A+ | a-

Četrtek, 27 Februar 2020

Ura: 20:00

LOKACIJA: Pokrajinski muzej Koper

×

Cena: 12 €

Irena Kavčič, flavta - Anja Gaberc, harfa
 
Irena Kavčič je solo flavtistka simfoničnega orkestra RTV Slovenija. Svojo glasbeno pot je pričela v razredu prof. M. Klanjšček, nadaljevala v Kopru s prof. A. Zupan ter diplomirala na Akademiji za glasbo v Ljubljani pod mentorstvom prof. K. Šantl-Zupan. Dodatno se je izpopolnjevala na Univerzi za glasbo in upodabljajoče umetnosti na Dunaju (G. Mashayekhi - Beer) ter na prestižni Višji šoli za glasbo kraljice Sofije v Madridu, v razredu profesorja Jacquesa Zoona in Aniele Frey. Je dobitnica številnih najvišjih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih kot solistka ter kot članica različnih komornih sestavov. Veliko se posveča komorni glasbi ter sodeluje z glasbeniki kot so Anneleen Lenaerts, Alexander Lonquich, Pekka Kuusisto, Knut E. Sundquist, Tommaso Lonquich, Claudio Martinez, Umberto Clerici, Jeffrey Swann, Quator Zaïde, Per Rundberg ... Redno gostuje v orkestrih kot so Orchestra da Camera di Mantova, Orchestra del Maggio Musicale Fiorentino, Orchestra Leonore, Spira Mirabilis, Haydn Philharmonie, Aarhus Symphony Orchestra idr. Nastopila je na pomembnih festivalih v Italiji, Španiji, Avstriji in Nemčiji ter se predstavila v prestižnih dvoranah, kot so Milanska Scala, Berlinski Konzerthaus, Dunajski Musikverein, Auditorio Nacional v Madridu ter Palau de la Musica v Valencii.
 
Anja Gaberc je nižjo glasbeno šolo obiskovala v koprskem Centru za glasbeno vzgojo (v razredu prof. Lučke Joksič). Šolanje harfe je  nadaljevala na Srednji glasbeni šoli v Ljubljani, nato pa na Akademiji za glasbo v Ljubljani pri prof. Rudi Ravnik Kosi, kjer je leta 2007 z odliko diplomirala. Dodatno se je izpopolnjevala na Akademiji za glasbo v Pragi ter na Kraljevem konservatoriju v Bruslju, v razredu slovite harfistke in pedagoginje Jane Bouskove. V minulih letih je svojo glasbeno izobrazbo dopolnjevala na številnih glasbenih seminarjih pri prof. Marie-Pierre Langlamet, Patriziji Tassini, Jani Bouskovi, Sirin Pancaroglu in drugih. Kot solistka in kot članica različnih komornih sestavov je dobitnica številnih nagrad na državnih in mednarodnih tekmovanjih. Leta 2005 je bila kot edina slovenska predstavnica izbrana za solistični recital na 9. svetovnem kongresu harfistov v Dublinu (Focus on Youth), kjer se je udeležila tudi mnogih seminarjev svetovno priznanih in uveljavljenih harfistov. Slovenske barve je istega leta zastopala s samostojnim koncertom v slikovitem irskem Corku (Crawford Art Gallery), ki je bil leta 2005 proglašen za evropsko prestolnico kulture. Veliko koncertira tudi kot članica komornih zasedb in orkestrov.
Redno sodeluje z Orkestrom Slovenske filharmonije, SNG Ljubljana ter Simfoniki RTV Slovenija.  Hkrati pa je predana pedagoškemu delu z mladimi, saj je od leta 2008 redni profesor na umetniški gimnaziji v Kopru in Konservatoriju za glasbo in balet v Ljubljani.

Rek