PRIHODNJI KONCERTI

Amabile s Tartinijem
    Ogledov:161429     A+ | a-

31.10.2022

Ura: 19:00

LOKACIJA: Dvorana sv. Frančiška

×

Cena: Vstop prost









PROGRAM

Johann Sebastian Bach (1685-1750):
Koncert v E-duru BWV 1042
Solist/solista: Nurie Chung

Giuseppe Tartini (1692-1770), (prir./tras. Marco Sofianopulo):
Sonata »Il Trillo del Diavolo«
Solist/solista: Nurie Chung

Johann Adolph Hasse (1699-1783):
Simfonija op. 5 št. 6

Pietro Antonio Locatelli (1695-1764):
Introduzione teatrale št. 4

Georg Friderich Händel (1685-1759):
Concerto grosso op. 6 št. 1 v G-duru
 
Akademija za godala Arrigoni ima svoj sedež v San Vitu al Tagliamento (Pordenone) in je bila ustanovljena leta 2009. Namenjena je mladim nadarjenim glasbenikom, ki svoja individualna znanja izpopolnjujejo v duhu ruske violinistične šole (pod mentorstvom Pavla Vernikova) ter utrjujejo svoje izkušnje v komorni in orkestralni glasbi. Z udeležbo na številnih festivalih in s sodelovanjem s priznanimi umetniki, je Akademija okrepila tudi koncertno dejavnost. Pozornost do najmlajših je spodbudila z organizacijo mednarodnega tekmovanja Il Piccolo Violino Magico, katerega edinstvena značilnost je orkestrska spremljava udeležencev v vseh treh etapah tekmovanja. Posebno pozornost posveča tudi odkrivanje in snemanje še ne izdanih del, kot so  npr.: Sinfonie concertanti F. Fiorilla in koncerti J. G. Grauna, nemškega skladatelja in enega redkih priznanih učencev G. Tartinija.

Domenico Mason, violinist in dirigent, poučuje violino in komorno glasbo v okviru Glasbene fundacije Portogruaro in na Akademiji Arrigoni, katere je soustanovitelj in ravnatelj. Na čelu Akademije je izvedel več odmevnih koncertov in sodeloval s prestižno revijo za klasično glasbo Amadeus, za katero je posnel zgoščenke s še neizdanimi skladbami F. Fiorilla. Posvečena mu je bila tudi naslovnica revije. Pogosto je vabljen kot član žirij državnih in mednarodnih tekmovanj. Od leta 2016 je organizacijski vodja mednarodnega tekmovanja Il Piccolo Violino Magico.


Nurie Chung (Južna Koreja, 2005) študira violino pri prof. Namu Yun Kimu na Korejskem državnem inštitutu za nadarjene v Seulu. Je prejemnik številnih nagrad na najbolj prestižnih tekmovanjih, med katerimi izstopa 2. nagrada na 56. tekmovanju Premio Paganini. Njegovo sodelovanje z Akademijo Arrigoni se je začelo leta 2017 z nastopom na otvoritvenem koncertu mednarodnega violinističnega tekmovanja Il Piccolo Violino Magico. Kot solist in kot solist z orkestrom je nastopal na pomembnih glasbenih festivalih in koncertnih odrih v Italiji, Švici, Koreji, na Japonskem in v ZDA. Nurie igra Stradivarijevo violino, ki mu jo je ponudila fundacija Florian Leonhard.

 




 

Rek