PRIHODNJI KONCERTI

ODPADE ZARADI BOLEZNI Solisti Simfoničnega orkestra Gledališča del Giglio (Lucca, Italija)
    Ogledov:315489     A+ | a-

31.03.2022

Ura: 19:30

LOKACIJA: Dvorana Pokrajinskega muzeja Koper

×

PROGRAMMA:
Wolfgang Amadeus Mozart
Kvintet v Es duru KV 452
- Largo. Allegro moderato
- Larghetto 
- Allegretto

Ludwig Van Beethoven
Kvintet v Es duru op.16
- Grave. Allegro ma non troppo
- Andante cantabile
- Rondo. Allegro ma non troppo.

Kvintet sestavljajo:
Marco Podestà je diplomiral iz klavirja, kompozicije, zborovske glasbe in dirigiranja na konservatorijih v Genovi in ​​Parmi, nato na konservatoriju v Firencah je še magistriral iz pedagoških ved. Izpopolnjeval se je s prof. Giovannijem Carmassijem, Pierom Luigijem Zangelmijem ter v Londonu s pianistko Marijo Curcio. Prejemnik pomembnih mednarodnih nagrad je koncertiral na prestižnih odrih, kot so: Filharmonija v Minsku a Sankt Peterburgu, v Chopin Hall v Seoulu, Maison des Arts v Tunisiji idr. Posnel je več zgoščenk z različnim repertoarjem za Divine Art in za Antes. Večkrat so njegove izvedbe predvajali na valovih radijev RAI, Radio Vatikan, Rai 1 in Rai 2. Izvedel je več kot dvajset koncertov z orkestrom pod taktirko dirigentov Emila Simona, Victorja Dubrovskija in Ladislava Rootha. Trenutno je docent na konservatoriju “G.


Hornist Angiolo Bernardi je bil že pri 18. letih sprejet v simfonični orkester v Sanremu, kjer deluje že 35 let.  Igral je na številnih koncertih, turnejah in prireditvah pod taktirko priznanih dirigentov. Številna so tudi sodelovanja z drugimi ansambli in orkestri, kot so orkester iz Piacenze, orkestri gledališč v  Mantovi, Novari, Vercelliju in Cremoni. Večkrat je igral na Festivalu Puccini v Torre del Lago  in je stalni gost orkestra RAI v Milanu. Večkrat je bil v zasedbi orkestra za znani Festival Sanremo in posnel je več radijskih in televizijskih oddaj. Je član trobilnega ansambla "Centro Busoni" v Empoliju.


Fagotist Costantino Frullani je štuij fagota začel s prof. Raffaelejem Masinijem in se izpopolnjeval pri prof. Mauriziu Fediju na glasbenih šolah v Pistoji, Firenzah in Livornu. Kot član orkestrov in kot solist se je predstavil in sodeloval s številnimi orkestri in ansambli s priznanimi dirigenti. Izvaja tako operni kot tudi simfonični repertoar, še posebej pa se posveča komornemu muziciranju z ansambli, kot so: pihalni orkester Ruggero Leoncavallo, kvintet Mabellini, Trio Viennese, Trio pihal Città di Lucca, kvartet I Narranti, Ensemble Infreundschaft,  Laetha Armonia, Camerata Strumentale di Parma idr. Sodeluje tudi s skladatelji Pierami in Boncompagni pri krstnih izvedbah skladb za fagot. Frullani je umetniški vodja orkestra iz Lucche in društva Armonie in Villa. Zelo se zavzema za promocijo opernega repertoarja.

Oriano Bimbi je diplomiral iz klarineta na konservatoriju v La Spezi. Izpopolnjeval se je pri priznanih klarinetistih, kot so: Daniel Pacitti, Alessandro Carbonare in Fabrizio Meloni. Magistriral je z odliko in pohvalo na Glasbenem inštitutu "L. Boccherini". Nastopil je kot solist in v različnih komornih zasedbah v vseh najpomembnejših italijanskih mestih in na pomembnih odrih po celi Evropi in Aziji. Še posebno velja omeniti sodelovanje z glasbeniki, kot so: pianista Umberto Zanarelli in Marco Podestà, godalni kvartet iz Trenta, pihalni ansambel iz Genove, pihalni orkester "Orchestra Regionale Toscana (ORT)" in skladatelj Azio Corghi s katerim se je predstavil, z izvedbo njegovih skladb, v različnih koncertnih abonmajih. Trenutno je prvi klarinetist orkestra "Orchestra lirico sinfonica del teatro del Giglio di Lucca" Med 1997 in 2019 je poučeval na Glasbenem inštitutu mesta Carrara, sedaj pa je profesor klarineta na Glasbenem liceju "F. Palma" v Massi.

Sandro Gori je diplomiral iz oboe in angleškega roga na konservatoriju ‘L. Cherubini’ v Firencah, nato se je še izpopolnjeval na Glasbeni Akademiji v Peskari. Je nagrajenec narodnih in mednarodnih tekmovanj. Posnel je veliko zgoščenk za Diapason (6 CD z naslovom  ‘musicisti Fiorentini dal dopoguerra ad oggi), za Lyrinx, za Sonitus (Francoska glasba 20.stoletja), večkrat je snemal za radijske hiše, in sicer za: RAI, RPB, Avstrijski Radio, Radio Argentina, Radio Toscana Classica. Med drugimi je solist pri izvedbi glasbe E. Morricona za film Mission. Kot solist in član komornih zasedb se je predstavil na koncertnih odrih po celi Evropi in tudi v Severni in Južni Ameriki. Je prvi oboisti simfoničnega orkestra iz Sanremam, orkestra Del Giglio v Lucchi, orkestra Domenico Scarlatti. Kot pedagog je poučeval glasbo na različnih šolah v Firencah in Camaiore ter poučuje oboo na konservatoriju ‘L. Cherubini’ v Firencah. Od leta 2015 je ravnatelj šol v občinah Montale in Agliana.



 

Rek