PRIHODNJI KONCERTI

Trio Mordan - Bimbi - Podesta
    Ogledov:252704     A+ | a-

07.06.2022

Ura: 19:30

LOKACIJA: Dvorana Pokrajinskega muzeja Koper

×

PROGRAM:
Darius Milhaud (1892-1974): 
Suita
Aram Khachaturian (1903-1978): Trio
Gian Carlo Menotti (1911-2007): Trio
Amilcare Ponchielli (1834-1886): Paolo e Virginia

Violinistka Carla Valeria Mordan, se je izobraževala na glasbenem liceju in nato na Akademiji za glasbo G. Dima v Romuniji, kjer je z odliko in pohvalo zaključila študij, v razredu prof. Stefana Ruhana in Stefana Gheorghija. Izpopolnjevala se je tudi pri violinistu Ruggieru Ricciju v Rimu. Njena glasbena kariera se je začela že od mladih nog: zmagala je veliko narodnih in mednarodnih tekmovanj, bila je koncertna mojstrica Mladinskega nacionalnega orkestra v Romuniji, nato je sodelovala z različnimi orkestri, s katerimi je nastopila po celi Evropi.  V Italiji je dokončala še smer iz glasbene didaktike ter se še dodatno izpopolnjevala v violinski igri z Albertom Bolognijem in Cristianom Rossijem. Aktivno sodeluje v različnih komornih sestavih in orkestrih. Pred kratkim se je predstavila kot solistka s simfoničnim orkestrom Los Llanos v Južni Ameriki.  Posnela je veliko zgoščenk, nekatere tudi s skladbami sodobnih skladateljev. Za ARC v Londonu je posnela Vivaldijeve trije, v sodelovanju s kitaristom Flaviom Cucchijem. Kot koncertna mojstrica orkestra C. A. Mussinelli v La Speziji, in kot solistka, je nastopila na mnogih festivalih in koncertih z raznolikimi programi. Poučuje violino na glasbenem liceju F. Palma v Massi in je večkrat članica žirij glasbenih tekmovanj.


Oriano Bimbi je diplomiral iz klarineta na konservatoriju v La Spezi. Izpopolnjeval se je pri priznanih klarinetistih, kot so: Daniel Pacitti, Alessandro Carbonare in Fabrizio Meloni. Magistriral je z odliko in pohvalo na Glasbenem inštitutu L. Boccherini. Nastopil je kot solist in v različnih komornih zasedbah v vseh najpomembnejših italijanskih mestih in na pomembnih odrih po celi Evropi in Aziji. Še posebno velja omeniti sodelovanje z glasbeniki, kot so: pianista Umberto Zanarelli in Marco Podestà, godalni kvartet iz Trenta, pihalni ansambel iz Genove, pihalni orkester Orchestra Regionale Toscana (ORT) in skladatelj Azio Corghi s katerim se je predstavil, z izvedbo njegovih skladb, v različnih koncertnih abonmajih. Trenutno je prvi klarinetist orkestra Orchestra lirico sinfonica del Teatro del Giglio di Lucca Med 1997 in 2019 je poučeval na Glasbenem inštitutu mesta Carrara, sedaj pa je profesor klarineta na Glasbenem liceju F. Palma v Massi

Marco Podestà je diplomiral iz klavirja, kompozicije, zborovske glasbe in dirigiranja na konservatorijih v  Genovi in Parmi, nato na konservatoriju v Firencah je še magistriral iz pedagoških ved. Izpopolnjeval se je s prof. Giovannijem Carmassijem, Pierom Luigijem Zangelmijem ter v Londonu s pianistko Marijo Curcio. Prejemnik pomembnih mednarodnih nagrad je koncertiral na prestižnih odrih, kot so: Filharmonija v Minsku in Sankt Peterburgu, v  Chopin Hall v Seoulu, Maison des Arts v Tunisiji idr. Posnel je več zgoščenk z različnim repertoarjem za Divine Art in za Antes. Večkrat so njegove izvedbe predvajali na valovih radijev RAI, Radio Vatikan, Rai 1 in Rai 2. Izvedel je več kot dvajset koncertov z orkestrom pod taktirko dirigentov Emila Simona, Victorja Dubrovskija in Ladislava Rootha. Trenutno je docent na konservatoriju G. Puccini v La Speziji.
 

Rek