PRIHODNJI KONCERTI

SIMFONIJA KOPRA
    Ogledov:32827     A+ | a-

30.06.2023

Ura: 20:00

LOKACIJA: Potniški terminal Luke Koper

×

Cena: 34,90€ / 29,90€ / 24,90˘€

Sodelovanje med Mestno občino Koper, Luko Koper in Društvom prijateljev glasbe se je začelo že v sklopu prve Simfonije Kopra leta 2019, ko je Orkester Slovenske filharmonije množico obiskovalcev popeljal v glasbene svetove Alda Kumarja, Magnusa Lindberga in Mauricea Ravela. Zaradi odlične kemije in navdušenja tako občinstva kot glasbenikov se je porodila želja po nadaljevanju uspešnega skupnega projekta.
V petek, 30. junija, ob 20. uri se bo potniški terminal Luke Koper tako znova spremenil v posebno kulturno prizorišče. Obdan z ladijskimi s kontejnerji in luškimi dvigali bo pod taktirko dirigenta Simona Krečiča zaigral Orkester Slovenske filharmonije, ki združuje najboljše domače glasbenike in izstopajoče tuje instrumentaliste. V zadnjih desetletjih so bogato tradicijo orkestra lahko spoznale tudi najprestižnejše dvorane in odmevni festivali po celem svetu, konec junija pa ga bomo gostili tudi v Kopru. Izjemno igranje orkestra bo s čudovitim glasom dopolnila prepoznavna in aktivna izvajalka tako zabavne kot klasične glasbe, mezzosopranistka Jadranka Juras.

PROGRAM:
Marjan Kozina: Bela Krajina
Uroš Krek: Pet ljudskih pesmi (solistka: Jadranka Juras)
Antonin Dvořák: Slovanska plesa št. 2 in 8
George Enescu: Rapsodia română No. 1
Bedřich Smetana: Vltava

Vstopnice za edinstveno doživetje, ki bo pod zvezdnim nebom in luškimi dvigali, tik ob mestnem jedru, povezalo gospodarstvo in kulturo, so na voljo na prodajnih mestih Eventim.
 

Rek