PRIHODNJI KONCERTI

Stanislav Soloviev, klavir
    Ogledov:58604     A+ | a-

Petek, 1 Oktober 2021

Ura: 19:00

LOKACIJA: Dvorana Pokrajinskega muzeja Koper

×

Stanislav Soloviev, klavir

Na programu: J. S. Bach – C. Tausig, J. Haydn, S. Rachmaninov, P. I. Čajkovski, F. Liszt


Stanislav Soloviev je priznani pianist, rojen v Sankt Petersburgu. Leta 2003 je diplomiral na Sankt Petersburškem konservatoriju. Že kot študent se je uspešno predstavljal na pomembnih tekmovanjih, na katerih je bil vedno nagrajen, naj omenimo: Narodno tekmovanje komorne glasbe, Moskva 1994, Mednarodno tekmovanje »Concertino-Praga«, leta 1996 in mnoga druga. Redno nastopa, kot solist, v komornih zasedbah in kot solist z orkestrom na prestižnih odrih v Rusiji in Evropi. Nastopil je že v Nemčiji, na Nizozemskem, v Latviji, na Švedskem, Avstriji, Franciji, Poljski, Grčiji, Španiji, Italiji, Izraelu, Belorusiji, Kazahstanu, Južni Koreji. Soloviev je večkrat snemal za različne radijske hiše in snemalne studie, med katerimi gotovo izstopa snemanje za znamenito Deutsche Grammophom.

Od leta 2003 sodeluje, kot gostujoči korepetitor na Poletni akademiji za mlade umetniki v Markoberdofu (Nemčiji), kor profesor večkrat predava na mojstrskih tečajih po celi Evropi. Od leta 2006 je docent za komorno glasbo na državnem konservatoriju v Sankt Petersburgu.
Njegove izvedbe požamejo vedno navdušene pohvale občinstva in kritike. O njem so napisali:«Solovjev kaže neizpodbitno umetniško intuicijo in okus. Njegov način izvajanja me je prepričal, da je klasična glasba še živa.« (časopis Novyi Peterburg, Rusija).  
«Stanislav Soloviev je eden od ekskluzivnih umetnikov, ki naravno združuje virtuozen temperament in kontemplacijo. Z lahkoto predvaja najtežje zvočne strukture v hitrem tempu in takoj preide v kontemplacijo z veliko pozornostjo do najbolj občutljivih odtenkov glasbe." (revija Ruch Muzyczny, Poljska).


 

Rek