PRIHODNJI KONCERTI

Teja Udovič Kovačič, harmonika
    Ogledov:58139     A+ | a-

Ponedeljek, 12 Julij 2021

Ura: 19:30

LOKACIJA: Koncertna dvorana GŠ Koper

×

 
Program:
N. Šebjan: V iskanju bisera

L. Berio: Sequenza XIII for accordion (Chanson)
 
G. F. Händel: Suita št. 8 v f-molu, HWV 433
A. Samsaminia: Soundscapes

J. P. Rameau: L’entretien des muses

G. Šmite: Five illuminations

Teja Udovič Kovačič je študentka 3. letnika harmonike na Akademiji za glasbo v Ljubljani, v razredu red. prof. Boruta Zagoranskega. Je večkratna zmagovalka mednarodnih tekmovanj (Castelfidardo, Pulj, Trst, Svirel) in tudi trikratna zmagovalka državnega tekmovanja Temsig (2020, 2017, 2011), kjer ji je lani strokovna žirija podelila posebno nagrado za najboljšo izvedbo skladbe slovenskega avtorja, leta 2011 pa vseh možnih 100 točk.
 Redno koncertira na koncertnih ciklih Festivala Ljubljana, Glasbene mladine ljubljanske,  Glasbene mladine Slovenije, Akademije za glasbo Ljubljana, nastopala pa je tudi na Poletnem orgelskem ciklu Franc Goršič, festivalu Poletje v Celju in Festivalu na Ljubljanici. Svoj program je letos posnela za oddajo Mladi virtuozi na Televiziji Slovenija.
Leta 2018 je nastopila v finalu slovenskega predizbora tekmovanja Evrovizijski mladi glasbeniki s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija, kot solistka že od leta 2016 večkrat koncertira z Obalnim komornim orkestrom, nastopala pa je tudi s Simfoničnim orkestrom Nova Filharmonija, Godalnim orkestrom Vladimir Lovec, Simfoničnim orkestrom Vladimir Lovec in Harmonikarskim orkestrom Konservatorija Maribor.
V sklopu cikla koncertov Four notes for Europe, v letu 2017, je kot solistka s simfoničnim orkestrom Nove Filharmonije krstno izvedla skladbo C. Rojaca Polja VI in z njimi posnela zgoščenko. V letih 2018 in 2019 je na povabilo Vokalne akademije Ljubljana z njimi sodelovala na koncertih doma, v Italiji in na turneji v Španiji, z zaključkom na otvoritvenim koncertu na tekmovanju Velike nagrade Evrope za zborovsko petje v Tolosi. Na povabilo Glasbene mladine Slovenije je leta 2011 nastopila na štirih matinejah Orkestra Slovenske filharmonije v Cankarjevem domu.
V prihodnjih mesecih pripravlja solistične koncerte v organizaciji Glasbene mladine Slovenije, v duu s saksofonistom Andrejem Omejcem pa bo novembra nastopila v Klubu Cankarjevega doma.

 
 

Rek