PRIHODNJI KONCERTI

Uvod v Bienale Koper: koncert tria line upon line percussion
    Ogledov:136260     A+ | a-

16.10.2022

Ura: 19:00

LOKACIJA: Koncertna dvorana GŠ Koper

×

PROGRAM:
Michelle Lou: Molt (2019)
Jessie Marino: Piece for Middle Airplane Seat (2017)
Sam Pluta: Matrices (2009)
 ***
Kelley Sheehan: Sentience (2020)
Bryan Jacobs: Blocks and Birds (2018)
Olly Sellwood: Mikrophonie III (2019)


Trio line upon line je bil ustanovljen leta 2009 na teksaški univerzi v Austinu z namenom, da podpira živeče skladatelje in sledi nepoznanim glasbenim strujam.
Trio iz Austina je premierno izvedel skoraj 100 novih del za tolkala in sodeloval s skladatelji na rezidencah na Univerzi Stanford, Kalifornijski univerzi v Santa Cruzu, Univerzi v Teksasu v Austinu, Univerzi v Huddersfieldu, Univerzi v Liverpoolu, City University v Londonu in Univerzi Monash v Melbournu.
Trio je nastopil na sledečih mednarodnih prizirščih: Bendigo International Festival of Exploratory Music (Avstralija), Open Circuit Festival (Liverpool), v Baslu (Hochschule für Musik), Berlinu (Unerhörte Musik), Kölnu (Loft Köln), Freiburgu (Hochschule für Musik) in Londonu (City, University of London). Poleg koncertov so člani skupini izvajali tudi mojstrske tečaje na konservatorijih v Melbournu in Sydneyju, Londonu (Guildhall School of Music & Drama), Manchestru (Royal Northern College of Music) in Toursu (Le pôle Aliénor).
V Ameriki je trio line upon line nastopil in poučeval v dvaindvajsetih različnih zveznih državah, na dveh mednarodnih konvencijah Društva tolkalskih umetnosti, Festivalu nove ameriške glasbe (Sacramento) in The Myrna Loy Center (Helena, MT). V Teksasu je skupina nastopila na dveh festivalih Fusebox, Menil Collection (Houston), Victoria Bach Festival in International Festival-Institute at Round Top.
line on line sestavljajo Adam Bedell, Cullen Faulk in Matthew Teodori.
 

Rek